כל מי שפותח את חנות גוגל פליי או אפ-סטור של אפל, יודע שיש אין ספור אפליקציות לעריכת תמונות בסמארטפון. נסקור כאן כמה מן החשובות שבהן, בדגש על נושאים שונים בעולם עריכת התמונות. נתחיל בסקירה של האפליקציות הכלליות, אלו שנותנות מענה רחב לצרכי עיבוד ועיצוב התמונה. חשוב לציין שבעולם האייפון קיימות כמה אפליקציות יחודיות שלא עברו או לא יעברו לאנדרואיד. לרוב הצרכים, ישנו מגוון מספיק ומקצועי לשתי מערכות ההפעלה.
Snapseed
סנאפסיד היא אפליקציה חינמית לחלוטין שנכרשה על ידי גוגל לפני כמה שנים, ונחשבת לאחת הטובות בקרב צלמי הסמארטפון והאינסטגרם. הסיבה לפופלריות שלה טמונה בעומק היכולות שהיא מציעה. במערך הכלים של סנאפסיד ניתן למצוא מגוון עצום של כלים לתיקון, שיפור ועיצוב התמונה. מיכולת שינוי פרספקטיבה, איזון לבן, חידוד ושליטה על כל הערכים הבסיסיים של התמונה. בנוסף אפשר למצוא בה פילטרים (מסננים) מכמה סוגים, עם שליטה כמעט מלאה על כל הפרמטרים של כל אחד מהם. מעבר לכך ישנן יכולות יחודיות כגון אפשרות להכיל אפקט על איזורים ספציפיים בתמונה. בקיצור, אפליקציה עם על כך הרבה יכולות חייבת להיות בארסנל העריכה של כל חובב צילום בסמארטפון. נקדיש לה מאמר משלה באחת הסקירות הבאות.
VSCO CAM
האפליקציה הותיקה אהובה על משתמשי האינסטגרם, במיוחד בגלל שלל הפילטרים האיכותיים והמתעדכנים שלה. VSCO היא גם רשת חברתית למשתמשיה, קהילה נאמנה ופעילה, ושווה להוריד אותה אך ורק בכדי להתרשם מהתמונות בעמוד הבית. אחת היכולות המענינות של VSCO היא ה RECIPES או "מרשמים" בעברית. במילים אחרות, ניתן לשמור סגנון עריכה מסויים ולהשתמש בו כל פעם מחדש על תמונה אחרת. החיסרון הגדול של האפליקציה הוא ללא ספק הנממשק הלא אִינְטוּאִיטִיבִי שלה, שדורש הסתגלות ארוכה. מעבר לכך, בכדי להגדיל את ארסנל הפילטרים יש להשקיע כמה שקלים בחבילות פרימיום. ההמלצה – השתמשו בה כאפליקציה משנית להוספת פילטור עדכני ויפה.
Enlgiht – אייפון בלבד
אנלייט היא אפליקציה חדשה יחסית בזירה, אבל היא מתברגת גבוה ברשימה, ואולי אפילו במקום הראשון. האפליקציה היא מבית Lightricks הישראלית שהביאה לנו גם את Facetune המצוינת. האפליקציה אינה חינמית, אך שווה את ההשקעה הקטנה (כ-16 ש"ח). לאנלייט מספר יתרונות, שהמענין שבהם הוא היכולת לבצע מספר עריכות בו זמנית. בנוסף, היא מאפשרת שליטה באיכות יצוא הקובץ, יכולת חשובה במיוחד כשהתמונה מיועדת להדפסה. כמו בסנאפסיד, גם כאן יש יכולת להכיל אפקט בצורה סלקטיבית (masking) על איזור מסויים. לצערנו, לא מתוכננת גרסת אנדרואיד בקרוב (ואל תתבלבלו עם אפליקציית Enlight באנדרואיד ליצירת אפקט Flare).
Photoshop Express, Photoshop Lightroom
שתי אפליקציות מבית אדובי, החברה שהמציאה את עיבוד התמונה במחשב ויצרה מושג בפני עצמו – לעשות "פוטושופ". למרות שמן, לצערנו האפליקציות האלה לא מתקרבות ליכולת תוכנת המחשב המפורסמת, ומציעות כלים פשוטים יחסית, ופילטרים מובנים. בכדי להשתמש בכל הכלים שהאפליקציות מציעות, יש צורך להכנס עם שם משתמש, של גוגל, פייסבוק או אדובי. למרות החסרונות, עדיין מדובר באפליקציות עם מגוון יפה של כלים. לדוגמא אפשר למצוא בפוטושופ כלי ליצירת ספלאש (color splash) – אפקט המשאיר רק צבע אחד בתמונה, וחביב על הרבה משתמשים. כמות הפילטרים מרשימה ואיכותית. למשתמשי לייטרום במחשב, האפליקציה מציעה סינכרון עם קטלוג התמונות וגישה לקטלוגים מהנייד. אבל תשכחו מכל היכולות שהכרתם מתוכנת המחשב, אין להם זכר כ
עוד אפליקציות כלליות ששוות בדיקה בשורה אחת:
PhotoDirector - אפליקציה חדשה מבית Cyberlink האחראית גם על PowerDirector, אפליקציית עריכת הוידאו המצויינת. מגוון רחב של כלים, וגימיקים נחמדים כגון סטיקרים וחדירות אור.
Afterlight – אפליקציה קלה ונוחה לשימוש עם סט פילטרים משובח, לעריכה מהירה ואיכותית.
Laminar Imaging – אפליקציית אייפון בעלת יכולת הוספת תאורה מדוייקת, וכיוון פרמטרים חשובים.
Pixlr – מהוותיקות בשטח, משופעת בהרבה כלי עבודה ותוספות לתמונה.
Aviari – עוד ותיקה שעדיין רלוונטית ונותנת מענה כללי לרוב המשתמשים.
המאמר פורסם במקור בהארץ אונליין: https://www.haaretz.co.il/captain/software/1.4681259